Пътят ни към успеха

IMG_8916-01

На 2 декември 2017 г. в Дом на науката и техниката – гр. Варна се състоя първата информационна среща, на която ученици и родители от варненски училища бяха запознати с идеята на новостартиращ проект, иницииран от Териториална Огранизация на Научно-технически съюзи – Варна за създаване на Учебно тренировъчна фирма (УТФ) от ученици от различни гимназии в града. Водейки се от учебния план, който е за професионалните гимназии по икономика, учениците, с помощта на своите ментори, започнаха стъпка по стъпка да предприемат действия по учредяването на УТФ.

На 9 януари 2018 г. в Центъра на Учебно Тренировъчните Фирми към Министерство на Образованието и Науката е регистрирана първата учебно-тренировъчна фирма „За бъдещето – НТС” ООД, създадена по инициатива на ученици от варненските училища, които нямат такъв предмет в учебните си програми. Фирмата осъществява дейността си в сградата на ТО на НТС – Варна. Тя организира и предлага услуги в сферата на професионалното обучение. Предметът ни на дейност е организиране и провеждане на обучителни дейности, курсове, семинари, тренинг и др.

Екипът се състои от 19 ученици от различни училища – ВТГ „Георги
Стойков Раковски“, НУИ „Добри Христов“, МГ „Д-р Петър Берон“, ГПЧЕ „Йоан
Екзарх“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, СУЕО „А. С. Пушкин“, ПГЕ – Варна.
Фирмата е структурирана в следните отдели: „Управленски отдел”, „Отдел
Реклама, маркетинг и PR”, „Отдел IT”, „Организационен отдел” и „Финансово – счетоводен отдел”. Някои от учениците са членове от 3 години на клубовете „Млад бързописец”, „Млад предприемач” и са участвали в предишни проекти на НТС – Варна.

Главната цел на този проект е да подпомогне участниците да усвоят и придобият нови умения в различните сфери на предприемачеството, да насърчи иновативното им мислене, както и да им предостави възможности за по-добрата реализация в конкурентна пазарна среда.

На 13 април 2018 г., във Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“ се проведе за трета поредна година „Конкурс за най-добра комплексна подготовка между учебните фирми, регистрирани за участие в ежегодното международно изложение ТФ ФЕСТ, Пловдив, 2018 година“. В конкурса участваха 9 тренировъчни фирми, които бяха оценявани от високо уважавана комисия от различни сфери на бизнеса. УТФ „За бъдещето – НТС“ ООД беше поканена като гост. Но това не попречи комисията да ни поздрави за добре свършената работа и отличното представяне.

На 26 и 27 април 2018 УТФ „За бъдещето – НТС” ООД участва в XXI ПАНАИР НА УЧЕБНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ “МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ” заедно с още 120 фирми от 6 различни страни. По време на изложението екипът беше добре организиран и всеки имаше точно поставена задача. Там бяха приложени добре усвоените умения за водене на търговски разговор и попълването на нужната документация, клиентите бяха добре обслужени. Благодарение на това фирмата ни бе отличена със следните награди:

  1. II място за комплексно представяне на учебно предприятие
  2. III място за най-добро сътрудничество с фирма-ментор

Освен тези отличия, екипа получи признание от СЪВЕТ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ. Всеки един от участниците получи препоръка, която ще може да приложи в CV-то си.

На 29 април 2018 в ТО на НТС се проведе ден на отворените врати. Целта на събитието беше да запознае гражданите и нашите приятели, и познати с дейността на учебно тренировъчната фирма. Опитахме да пресъздаде обстановката на ТФ ФЕСТ 2018. Фирмата се радваше на голям интерес от страна на варненците.

Програмата за деня започна с презентация, която представя цялостно нашата фирма. След нея гостите имаха възможността да разгледат щанда с рекламните материали, да се запознаят с екипа ни и също така да пазаруват с дебитните карти, предоставени им при „регистрация”.

На 15 май 2018 г., в Професионална гимназия по електротехника – Варна се състоя работна среща между членове на УТФ ”За бъдещето – НТС” ООД и УТФ „Центрософт” ООД. Срещата започна с разказ за сформирането на нашата фирма, като се наблегна на това, че извършваме извънучилищна образователна дейност към клубовете “Млад предприемач” и “Млад бизнесмен” към ТО на НТС град Варна. Имаше голям интерес от страна на другата фирма, когато разбраха за постиженията ни на ХХI ПАНАИР НА УЧЕБНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ „МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ“. Задаваха много въпроси. Впечатлихме ги още повече с рекламните материали. Всички те изпъкват с оригиналната си визия и майсторска изработка. Освен тях сме създали уеб сайт, на който можете да намерите информация както за нас, така и за услугите, които предлагаме. В нашия Instagram и на Facebook страницата ни можете да следите работния ни процес и подготовката ни.

На 23 юни 2018 г. се проведе НАЦИОНАЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, в което членове от екипа на УТФ ”За бъдещето – НТС” ООД представиха Териториална Огранизация на Научно-технически съюзи – Варна и проекта учебно-тренировъчна фирма. И на това изложение проекта представляваше интерес за участниците в младежката среща.

На 30 юни 2018г. успешно приключи първият етап на проекта УТФ ”За бъдещето – НТС” ООД с връчването на сертификатите за отличното представяне и препоръките от от СЪВЕТ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ.

 

 

 

 

 

Реклами

Коментарите са изключени.

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑